Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

"Наш край" змушує постачальників послуг оплатити встановлення лічильників споживачам

Лічильники на усі комунальні послуги мають встановлюватися за рахунок постачальників, а не споживачів. Про необхідність прийняття відповідного закону повідомив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак. Про це повідомила прес-служба партії.

За словами Мазурчака, закон має визначати, що лічильники встановлюються та обслуговуються коштом постачальника теплової та електричної енергії, газу, холодної та гарячої води. Відповідні витрати має бути заборонено включати у тариф чи абонентну плату.

«Монополісти – постачальники комунальних послуг, намагаються перекласти максимум своїх витрат на людей, залишаючи за собою лише один привілей – збирати кошти. Необхідно відмовитися від подібної практики, - сказав Мазурчак. - Питання має бути врегульовано державою. Люди повинні отримати лічильники і платити тільки за фактично використані послуги. Коли ми приходимо, наприклад, на ринок, ми не беремо із собою вагу, щоб виміряти кількість картоплі чи яблук. Логічно, щоб і надання комунальних послуг здійснювалося на тих самих засадах», – підкреслив Олександр Мазурчак.

Відповідні корективи, за його словами, мають бути передбачені у законі «Про засади комерційного обліку комунальних послуг» та йти в зв’язці з урядовим законопроектом, що стосується комерційного обліку комунальних послуг.

Мазурчак зазначив, що відповідно до закону тільки лічильники газу та електроенергії встановлюються та замінюються коштом забудовника чи постачальника послуги. Проте у газовій сфері закон не виконується належним чином. Це веде до порушень усіх термінів встановлення лічильників.

Як повідомлялося раніше, відсутність газових лічильників в населення призвела до боргу “заднім числом”, який через суд був нарахований споживачам. Середній розмір боргу складає близько 1000 грн. на сім’ю, в якої не встановлено лічильник. Таких сімей в Україні нараховується більше 3,5 млн.

Встановлення лічильників громадянам за рахунок постачальників послуг  убереже українців від подібних ситуацій, переконані у партії «Наш край».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ