Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітаційний центр в Брюховичах будується під громадським наглядом одного з командирів оборони Маріуполя

У Брюховичах на вул. Широкій, 2 розпочали будівництво багатофункціонального комплексу, в якому передбачено спорудження сучасного реабілітаційного центру.

Громадський нагляд за роботами на себе взяв Сергій Волинський («Волина») - майор ЗСУ, виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, один з командирів оборони Маріуполя, а також БО «БФ "СТАЛЕВІ», що створений за його ініціативою.

У четвер, 14 вересня, Сергій Волинський разом з представниками БО «БФ «СТАЛЕВІ» відвідали будівельний майданчик, де вже стартували роботи.

Нагадаємо, у липні SENSAR Development презентував оновлений та відкоригований проєкт розбудови ділянки на вулиці Широкій, 2. За ним власне і передбачено спорудження сучасного реабілітаційного центру.

Аби він відповідав потребам військовим, забудовник, БО «БФ «СТАЛЕВІ» та Сергій Волинський уклали меморандум, в якому зафіксували участь та відповідальність у цьому проєкті. Сергій Волинський, який з власного досвіду знає, що таке реабілітація, бере на себе громадський нагляд побудови реабілітаційного центру у Брюховичах. Зі свого боку, компанія SENSAR Development зобов’язалася збудувати та облаштувати реабілітаційний центр. Мова про два роки часу та щонайменше 1,7 млн євро інвестицій.

Зауважимо, що саме за ініціативи Волини було створено благодійний фонд Сталеві, роботу якого очолила його рідна сестра – Тетяна Харько. Команда фонду займається всебічною мілітарною допомогою бойовим частинам морпіхів та медичною допомогою морським піхотинцям, які отримали поранення на полі бою або пройшли через жахіття російського полону. Слід зазначити, що морпіхи виконують надскладні завдання та звільняють українські землі на Донецькому, Запорізькому та Херсонському напрямку, а тому кількість поранених бійців, що потребують лікування та реабілітації вкрай висока.

До Сталевих звертаються морські піхотинці, що потребують реабілітації. Особливо зараз, під час контрнаступу, звернень більше, ніж можливостей.

Поки найкращі люди України платять найвищу ціну своїм здоровям та життям, ми маємо шукати шлях реабілітації тих, хто цього потребує та потребуватиме.

Спільний проєкт з Unbroken, майбутній реабілатаційний центр від SENSAR, додає впевненості та оптимізму, що можливостей для допомоги у Сталевих стає більше”, - відзначила голова фонду СТАЛЕВІ Тетяна Харько.

Зводити реабілітаційний центр у Брюховичах планують, узявши за приклад досвід Національного центру реабілітації UNBROKEN ("Незламні"), що вже працює у Львові на базі Першого медоб'єднання. Тут, зазначимо, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вже проліковано понад 11 тис. поранених українців, серед яких - 350 дітей. А серед напрямів роботи - реконструктивна хірургія, ортопедія та протезування. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією.

Представники будівельної компанії та благодійної організації вже зустрілися з головним лікарем Національного центру реабілітації UNBROKEN та на власні очі подивились, як працює центр, обговорили медичне обладнання та лікарський штат. Усе для того, щоб застосувати прогресивні практики у майбутньому реабілітаційному центрі в Брюховичах.

Кількість українських військовослужбовців, що потребують відновлення, щодня зростає. Проходити реабілітацію за кордоном є змога далеко не у всіх, тож гостро постає питання відкриття власних центрів, які повністю забезпечать наших воїнів медичними послугами від психологічної терапії до хірургічних операцій та протезування.

«Я радий, що ми маємо змогу втілити цей проєкт в життя. SENSAR – це про соціально відповідальний бізнес, тож ми намагаємось допомагати постраждалим від російської агресії, долучатись фінансово до будівництва шкіл, будувати реабілітаційні центри та всіляко брати участь у розбудові та розвитку України», - каже Марк Марченко, засновник, СЕО SENSAR Development.

Зазначимо, для SENSAR Development це не перший досвід участі в соціальних проєктах. До того ж напередодні компанія задекларувала готовність передати 10 мільйонів гривень на будівництво місцевої школи як внесок у розбудову соціальної інфраструктури Брюховичів.

Пресреліз

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ