Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Шведських інвесторів у львівській Ратуші послали вишуканою англійською, - Кошулинський

Депутат Львівської обласної ради Руслан Кошулинський, який у 2010 році у Львівській міській раді очолював найбільшу фракцію ВО «Свобода», учора, 31 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради розповів, що всі інвестори, які приходили до мерії щодо Грибовицького сміттєзвалища, отримували відмову.

Він розповів, що у 2010 році до нього звернулися представники однієї потужної шведської екологічної корпорації  з хорошим рейтингом довіри в Європі.

«Ця корпорація вже була представлена в Україні і працювала в напрямку зеленої енергетки. Їх цікавило Грибовицьке сміттєзвалище. На першому етапі вони пропонували встановити систему дегазації газу метану, який утворюється у смітті. Мета - унеможливити вибухи та загоряння. Вони  могли інвестувати близько 3 млн євро та створити робочі місця», - сказав Кошулинський.

Він зазначив, що на той час на Грибовицькому сміттєзвалищі працювало українсько-британське підприємство «Гафса». За словами Кошулинського, це підприємство має контракт на цій території до 2017 року.

«Ми не могли сприяти їм (шведам) в Києві, адже тоді була влада Януковича-Азарова. Ми запитали що потрібно від депутатського корпусу? Вони попросили лист від депутатського корпусу, який засвідчуватиме, те, що Львівська міська рада не заперечує щодо їхньої діяльності на Грибовицькому сміттєзвалищі. Ми погодились. Цей лист я передав Андрію Садовому, а за деякий час вони перетелефонували і сказали, що такою вишуканою англійською мовою їх ще не посилали. Насправді шведи провели перемовини з «Гафсою» в Британії і мали намір їх викупити, як фірму. Їх зацікавило Грибовицьке сміттєзвалище комплексно, і вони мали намір тут активно  працювати і що найголовніше – їхні потужності їм дозволяли це робити. Це випадок із мого депутатського життя. Так, подейкували, що, на превеликий жаль, не домовилися по деяких параметрах. Як правило, підприємці заходили в кабінет міського голови Львова і виходили з іншою точкою зору і відповіддю – ми тут працювати не будемо. Тому жоден великий інвестор, враховуючи це, не прийшов і не почав працювати», - сказав Кошулинський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ