Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ЛОДА не бачать чітких кроків з боку влади Львова у розв’язанні сміттєвої проблеми

Голова Львівської ОДА Олег Синютка в коментарі Гал-інфо заявив, що розуміє чому місцеві громади виходять на пікети і не хочуть приймати у себе сміття зі Львова. Він наголосив, що якщо Львів не вирішить цю проблему, то в області почнуться екологічні проблеми.

«Я вважаю, що ми поступили правильно, коли звернулися до громад області в перші дні коли сталася трагедія, з проханням прийняти сміття зі Львова. Однак, з іншого боку я чітко розумію і буду стояти на тій позиції, що це не може бути постійна схема, коли сміття зі Львова розвозиться по території області. Адже маленькі полігони ТПВ, які є в кожному  районному центрі, дуже швидко заповняться і це призведе до екологічної  катастрофи по усій області. Тому місту треба дуже швидко думати що робити зі сміттям», - сказав Синютка.

Водночас він додав: «За цих чотири дні я не бачу чітких кроків по визначенню місця складування твердих побутових відходів, які продукує Львові. Нагадаю, що місто продукує половину всіх відходів, які створюються на території всієї області.  Я прекрасно розумію місцеві громади, які починають бити в набат, адже їхні дрібні сміттєзвалища, які були розраховані ще на декілька років можуть заповнюватись дуже швидко і це не вирішення питання на сьогодні».

За його словами, будь-яка земельна ділянка з якою  звернеться місто Львів буде підтримана обласною владою.

«Я прекрасно розумію, що сміття ж не буде складуватися на пл.Ринок. Це треба зробити  на території області це має бути полігон який відповідатиме  усім стандартам і завод з найновішими технологіями», - сказав Синютка.

На запитання чи означає це, що влада Львова самостійно має домовлятися з місцевими громадами і шукати ділянку  він сказав: «Звичайно! Це ж проблема міста. Якщо хтось хоче перекласти цю проблему, то люди прийдуть до мерії і запитають у чому справа і що відбувається».

Щодо закидів у мерії на адресу обласної влади в пасивності у вирішенні питання нового полігону Синютка сказав: «Нам треба займатися справами, а не коментувати риторику міського голови Львова, а міському голові треба думати, що завтра робити зі сміттям, яке в обсязі близько тисячі тон щодня продукується на території Львова».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ