Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Сокільницькій громаді відбувся фестиваль повстанської пісні

Фото Львівська обласна рада
Фото Львівська обласна рада
Фото Львівська обласна рада
Фото Львівська обласна рада
Фото Львівська обласна рада
Фото Львівська обласна рада
1/3
У неділю, 15 серпня, у Селі Басівка, Сокільницької територіальної громади відбувся фестиваль пісні визвольних змагань "Якби ми не гинули, ми б загинули". Про це повідомили 16 серпня у пресслужбі ЛОР.

Дійство відбулося поблизу автентичного басівського музею "Криївка УПА".

Учасниками фестивалю стали музичні колективи та сольні виконавці з різних громад Львівщини. Розпочався фестиваль виступом вокальної групи духового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Представники Товариства пошуку жертв війни ''ПАМ'ЯТЬ'' провели театралізоване дійство – реконструкцію бою воїнів УПА проти НКВД.

Нагадаємо, 16 серпня 1955 року у селі Басівка відбувся один з останніх боїв українських повстанців із підрозділом радянських спецслужб. Під час бою загинув підпільник Михайло Гнатів, його псевдо було "Скорий". Ще двоє молодих людей Степан Янкевич «Крук» та Володимира Кулик на псевдо "Андрійка" були поранені й потрапили в полон. Біля пам'ятника полеглим воякам УПА відбулася спільна молитва за полеглими борцями за волю України.

Депутатка Львівської обласної ради Соломія Риботицька наголосила, що для нас важливо кожного разу, приймаючи важливі рішення пам’ятати про жертовність та здобутки попередніх поколінь українців.

"Ми всі разом ніби перемістилися в часи бойової слави воїнів УПА: за допомогою пісні, думки й поклику серця. І всі добре усвідомлюємо, що в ті часи повстанці не мали ні держави, ні навіть надії на державу. Але вони боролися, щоб сьогодні кожен з нас будував українську державу", - зазначила Соломія Риботицька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ