Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд замовчує зрив підготовки до зими, – «Наш край»

Уряд приховує проблеми із підготовкою до опалювального сезону, тоді як мав би терміново розробити план антикризових заходів. Про це заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак. Зокрема, Кабмін повинен підготувати графік віялових відключень електроенергії, щоб мінімізувати втрати населення та підприємств. Повідомив офіційний сайт партії "Наш край".

Як відзначив Олександр Мазурчак, вже сьогодні можна говорити, що держава не впоралась із підготовкою до опалювального сезону. За різними оцінками, країні не вистачає до 7 мільйонів тонн вугілля, 8 мільярдів кубометрів газу та 750 ГВт електричної енергії. «Уряд не зміг забезпечити належну підготовку до зими, але продовжує безвідповідально заявляти, що, скажімо, віялових відключень електроенергії не буде. Кабмін повинен не приховувати проблему від суспільства, а зізнатись: так, ми відключатимемо світло. Тоді споживачі зможуть хоч якось підготуватись. Адже без чіткого графіка відключень у людей «погорить» побутова техніка, а підприємці нестимуть значні збитки, бо для чималої кількості виробничих процесів непрогнозовані відключення електрики смертельні», – заявив співголова партії «Наш край».

Проблему частково може вирішити використання так званої «нічної» електроенергії, коли навантаження на всю енергосистему значно зменшується. «Уряд має створити карту можливостей використання нічної електроенергії і значно знизити на неї тариф. Це стимулюватиме підприємства переходити на нічний графік роботи, адже вони матимуть гарантії, що з 23.00 до 7.00 відключень не буде», – наголосив Олександр Мазурчак. При цьому розвантажаться потужності для денного споживання електрики населенням і бюджетними установами. Ці заходи мали б пом’якшити наслідки неефективної роботи Кабміну з підготовки до зими.

Співголова партії «Наш край» наголосив, що непрогнозовані відключення можуть привести до повної зупинки підприємств безперервного циклу виробництва. Як приклад він навів ситуацію із броварським заводом, що виробляє електротехнічну продукцію –минулорічні віялові відключення завдали підприємству значних матеріальних і фінансових збитків через вимушену зупинку обладнання. «Абсурдність ситуації полягала в тому, що цей завод постачав продукцію «Київобленерго», яке і відключало підприємство від енергопостачання», – зазначив Олександр Мазурчак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ