Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відбір проб біля Грибовицького сміттєзвалища показав перевищення гранично допустимих норм

Держекоінспекція у Львівській області продовжує досліджувати вплив аварії на полігоні ТПВ у с. Великі Грибовичі. 01.06.2016 (з 11.00 год. до 13.00 год.) в рамках держконтролю Держекоінспекцією проведено відбір проб поверхневих вод та проб ґрунтів для визначення впливу наслідків надзвичайної ситуації на території впливу сміттєзвалища ЛКП «Збиранка» в с. Великі Грибовичі. Про це повідомляє Гал-інфо з посиланням на інформацію Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Львівській області продовжує працювати в зоні впливу полігону ТПВ з метою оцінки впливу на навколишнє природне середовище, незважаючи на те, що посадові особи ЛКП «Збиранка» 30.05.2016 не допустили спеціалістів Державної екологічної інспекції у Львівській області до проведення позапланової перевірки за  фактом аварії, що сталася цього ж дня на полігоні ТПВ.

За результатами проведення лабораторних визначень проб поверхневих вод, відібраних 30.05.2016, встановлено перевищення гранично допустимих норм у наступних точках:

- біля автодороги Львів - Рава-Руська, приблизно 1 км від підніжжя полігону ТПВ – перевищення за такими показниками: хлориди в 2,7 раз, азот амонійний в 16,3 рази, ХСК 61,3 рази, залізо загальне в 3,8 рази, сухий залишок в 3 рази, аніонні синтетичні поверхнево-активні речовини (далі АСПАР) в 2,5 рази, вуглеводні неполярні (нафтопродукти) в 1,6 раз;

- приблизно 100 м нижче дамби біля озера з інфільтратом – перевищення за такими показниками: хлориди в 11 раз, азот амонійний в 49,3 рази, ХСК в 158 разів, залізо загальне в 29,3 рази, сухий залишок в 9,4 рази, АСПАР в 11 раз, вуглеводні неполярні (нафтопродукти)  в 3 рази.

За результатами досліджень відібраних проб з річки Малехівка встановлено, що на момент відбору проб 30.05.2016 (з 17.00 год. до 18.00 год.) впливу інфільтрату на р. Малехівку не було.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ