Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Вперше у Львові для порятунку пацієнта заморозили його серце

У Львові спеціалісти Центру серця та судин Першого територіального об’єднання вперше заморозили серце пацієнта, щоб вилікувати "миготливу аритмію".
скріншот відео

Про це інформує Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова у фейсбуці з посиланням на в. о. гендиректора Олега Самчука.

Першим в такий спосіб у Львові пролікували 62-річного львів’янина, який хворів із 2018 року. Особливість його недуги полягала у тому, що чоловік не міг пити кроворозріджувальних, бо має лише одну нирку. Перед операцією стан пацієнта уже був вкрай важким, напади повторювалися по кілька разів на добу. Йому загрожував інсульт. 

Нова для Львова операція називається «кріоабляція». Під час неї в серце 62-річного пацієнта ввели рідкий азот із температурою - мінус 60 градусів, який вбив хворі ділянки серця.

За словами Самчука, з «миготливою аритмією» живуть до 800 тисяч українців. Раніше вони не мали шансу одужати, бо хвороба не лікується медикаментозно: ліки хіба розріджують кров, щоб мінімізувати виникнення тромбу. 

"Тепер завдяки «кріоабляціям» у нас з’явилася змога заморожувати ділянки передсерця, щоб вони не пропускали до відділів серця хаотичні імпульси. Шанси одужати після такого втручання - 90%!", - зазначає Олег Самчук.

Також медик додав, що у місті «кріоабляції» зробили ще двом пацієнтам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ