Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вже зовсім скоро у Львові відбудеться драма-концерт лемківської пісні «Вигнані з раю»

Після двох успішних концертів у Франківському драмтеатрі Галина Баранкевич разом з режисером – народним артистом України Ростиславом Держипільським, вирішили відправитись у гастролі.

«Коли 9 листопада відбулася прем’єра у нас в драмтеатрі, ми вважали що це буде разова акція, своєрідна презентація альбому, але ті відгуки, які отримувало дійство і те, як це було чуйно, весело і тужно дало зрозуміти, що це треба продовжувати й далі» - зазначає Ростислав.

Основною темою концерту є трагічна історія виселення лемківської громади з їхніх етнічних земель. В програмі близько 20 автентичних пісень у супроводі оркестру і хору молодих акторів Франківського драмтеатру, а також гімн Лемківщини у виконанні Лемківської хорової капели «Бескид».

Актриса та співачка Галина Баранкевич є спадковою лемкинею. Історія предків є для неї не просто етнографічним раритетом, а особистою трагедією, переосмислити яку вона може у творчий спосіб.

«Ми хочемо показати адаптоване життя лемків. Чому драма? Тому що вони прожили драматичну історію і це факт, але на сцені є все: любов, народження, прощання, весілля, війна. Тобто те, що людям довелось пережити і те, що ми переживаємо кожного дня:  сум, горе і щастя, сльози радості і сльози смутку, воно є все, передане крізь пісню» -- розповідає Галина.

Відбудеться дійство 1 березня о 19:00 в театрі ім. Заньковецької.

Нагадаємо, Заньківчани святкують свій перший 100-літній ювілей

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ