Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Заньківчани проживуть на сцені «Гуцульський рік» Хоткевича

Сьогодні, 8 жовтня, у блакитній залі Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької відбулась прес-конференція з нагоди початку 101-го театрального сезону.
Фото Гал-інфо

Театрали вже на фінішній прямій у підготовці до прем’єри масштабної вистави Гната Хоткевича «Гуцульський рік». Режисер вистави Вадим Сікорський пропонує по-новому подивитися на українського класика. І кличе усіх глядачів на прем'єру, яка відбудуться вже 28 та 30 жовтня.

«Ми хочемо, щоб це було свято для акторів і глядачів. Я не думав, що Хоткевич може бути таким хуліганом. Школа робить не дуже добре з класиками літератури, бо перетворює їх на пам’ятники. А виявляється, письменники були такими самими людьми, як і ми – любили, ненавиділи.

Хоткевич з Харкова переїхав в Галичину, на Гуцульщину, яку полюбив і яка полюбила його. Свій твір «Гуцульський рік» він назвав дивним жанром представлення. Коли його читаєш, тоді починаєш розуміти цей жанр – настільки автор вдало поєднав комедію, трагедію, трагікомедію, фарс. Він легко і ненавмисно переходить з одного жанру в інший», – розповів режисер Вадим Сікорський.

Також у творчих планах колективу театру постановка вистави Федіра Стригуна "Мазепа" за Юліушем Словацьким. А також Алла Бабенко готує до показу виставу «Привидів» Генріка Ібсена, ймовірніше, що на камерній сцені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ