Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів ще не подавав документи до Мінрегіонбуду на рекультиваціїю Грибовицького полігону

Львівська міська рада тільки готується подати документи до Міністерства регіонального розвитку щодо участі Львова у проекті Європейського інвестиційного банку щодо рекультивації Грибовицького полігону та будівництва сміттєпереробного заводу. Про це сьогодні, 17 червня, під час брифінгу повідомив народний депутат України та позаштатний радник міського голови з питань інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності Сергія Кіраль.

Він зазначив, що мерія Львова вже на 95% опрацювала інформацію, яку вимагає Мінрегіонбуд.

«Ми вже на 95% завершили підготовку інформації відповідно до анкети, яку вимагає Мінрегіонбуд. Документи раніше були подані у лютому, але зараз через зміну обставин це довелося переглянути. У вівторок вони будуть подані до Мінрегіонбуду із супровідним листом і рішенням виконкому про підтримку проекту Європейського інвестиційного банку», – сказав Кіраль.

Нагадаємо, що чиновники Львівської міської ради вже озвучували те, що Львів братиме участь у проекті Європейського інвестиційного банку. Згідно проекту Львів хоче претендувати на кредит у сумі 40 млн євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництво сміттєпереробного комплексу для Львова.

Як раніше повідомляло Міністерство регіонального розвитку, станом на 9 червня 2016 інформація щодо підтримки проекту «Комплексне удосконалення системи поводження з ТПВ у м. Львові» до міністерства від Львівської міськради не надходила.

Додамо, що натомість 2 червня керівник міського управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак заявила, що у рамках урядової програми, Європейський інвестиційний банк готовий надати Львову 40 млн євро кредиту на реалізацію проекту з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу.

Тоді вона заявила, що вже є домовленості і попередньо йдеться про суму 40 млн євро, з яких близько до 30 млн євро має піти на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, а 10 – на облаштування нового полігону та будівництво сміттєпереробного заводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ