Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські школярі вивчатимуть здорове харчування за етикетками

У жовтні-листопаді 2017 року львівські шестикласники курс про здорове харчування будуть вивчати за новою інтерактивною програмою «Навігатор по етикетках», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На сьогоднішній день це єдиний в Україні шкільний курс, де про якість продуктів дізнаватимуться через інформацію на упаковках. Усі шестикласники з наступного тижня отримають спеціальні зошити із креативними завданнями, де будуть створювати свої етикетки та складати збалансований раціон харчування для себе та своєї родини.

«Ідея створити таку програму виникла давно, адже перший сезон цього проекту відбувся у 2015 році. Ми подумали, що у межах предмету «Основи здоров’я» можна запровадити нові методики і почати вивчати здорове й раціональне харчування у зовсім інший інтерактивний спосіб.

Ми розробили уроки, які містять цікаві вправи, роботу в групах, критичне мислення. Цей проект у 2015 році був реалізований у 20 школах Львова, а цьогоріч буде залучено 100 шкіл міста», - зазначила методист Навчально-методичного центру освіти міста Львова Валентина Олійник.

«Я хочу подякувати, що люди осучаснюють і роблять для дітей більш цікавим навчальний процес. Надзвичайно важливо, щоб діти вчилися на прикладі нашого львівського виробника, коли розглядатимуть етикетки. Вони будуть вивчати не лише корисні речі, але й фірми, які є в нашому місті. Унікальність цього проекту полягає у поєднанні такої великої кількості львівського бізнесу, який долучився до проекту. Я думаю, що цей проект буде продовжуватися кожного року і впроваджуватиметься у всіх школах міста», - зазначила голова постійної комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Вікторія Довжик.

Сьогодні у великій сесій залі Львівської міської ради (202 каб.) триває спеціалізована наукова конференція, коли за одним столом зібралися педагоги та львівські виробники, щоб презентувати та обговорити новітні технології виробництва та управління якістю, а також з’ясувати  значення «єшок» та  піктограмок,  зображених на етикетках. Усі вчителі отримають спеціальний посібник із  методикою викладання  уроків, щоб стимулювати розвиток критичного мислення, роботу в групах, проведення самостійних досліджень та інтерактивів. 

Довідка

Цього року в проекті буде залучено 100 шкіл міста Львова: 262 класи. За методикою курсу «Навігатор по етикетках» навчатимуться 7000 шестикласників, з яких буде сформавано 950 інтерактивних груп для проведення практичних вправ та евристичних бесід. Учні виконають 60 спеціальних тематичних креативних завдань, щоб детально вивчити інформацію на етикетках різних категорій продуктів – кисломолочні продукти, морозиво, олія, печиво, кава, чай та напої, овочі та фрукти, хліб, хлібо-булочні вироби та дріжджі.

Бюджет проекту – 280 тис.гривень, які проінвестовані виробниками на розробку та друк зошита для учнів, посібника ддля учителів та просування ідеї здорового харчування та активного способу життя. Від виробників  також надані додаткові ресурси у вигляді етикеток, упаковок, макетів та реальних продуктів, із якими на уроці будуть працювати учні та педагоги;

Над проектом «Навігатор по етикетках» працювала робоча група вчителів у складі 10 фахівців, було проведено 7 ознайомчих презентацій, на яких виробники, технологи фахівці із контролю якості та маркетологи представили сучасні технології якісних продуктів харчування, їх склад та етикетки.

Реалізація проекту «Навігатор по етикетках - 2017» відбулася завдяки ініціативі та партнерської співпраці Львівської міської ради, Управління освіти, Навчально-методичного центру, ГК «Євротек» та соціально-відповідальних львівських виробників - ТМ «Лімо», ТМ «Шувар», ТМ «Галка», ТМ «Ензим», ТМ «Майола», ТМ «Ярич», ТМ «Арсен freshmilk».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ