Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Наш край»: МОН не має права позбавляти 20 тисяч дітей можливості вчитись за місцем проживання

Міністерство освіти має відмовитись від запровадження граничної кількості учнів у класах на рівні не менше 15 і уберегти сільські школи від масового закриття. Про це заявив співголова партії «Наш край» Юрій Гранатуров, коментуючи зміни до проекту Закону «Про освіту». Відповідне звернення було направлено до Міністра освіти та науки Лілії Гриневич.

За словами Юрія Гранатурова, після прийняття пропонованого проекту Закону «Про освіту», близько 800 навчальних закладів опиняться під загрозою закриття. «Встановлення мінімального показника кількості учнів в класі спільно з нормою про мінімальну комплектність шкіл призведе до масового їх закриття. Відтак під питанням опиниться доступність української освіти для 20 тисяч учнів, які не зможуть навчатись там, де проживають», - заявив Юрій Гранатуров.

Як заявив співголова партії, дана норма в законодавстві – це порушення конституційного права громадян на гарантовану безкоштовну середню освіту.

«У сільській місцевості просто відсутня дорожня інфраструктура: дороги у селах дуже часто повністю розбиті. Шкільний автобус не вирішить усіх проблем із відвідуваністю шкіл: у сільської ради не завжди будуть гроші на його утримання та обслуговування. Своїм проектом закону Міносвіти штовхає сільських дітей до того, щоб вони взагалі лишались неосвіченими», - додає Юрій Гранатуров.

Нагадаємо, що протягом останніх двох навчальних років було закрито 231 сільську школу, а відкрито – тільки 11. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ