Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Синютка: купувати автобуси іноземного виробника – економічний шовінізм

Голова Львівської ОДА Олег Синютка розкритикував намір Львівської міської ради закупити автобуси білоруського виробника МАЗ.

«Розцінюю спробу міської влади Львова закуповувати автобуси іноземного виробника, нехтуючи львівським, як економічний шовінізм, з якого знову «стирчать вушка» антиукраїнської позиції», - заявив він на своїй сторінці у Фейсбк.

Керівник Львівщини сьогодні, 23 лютого, у Львові разом з Першим Віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим оглянули виробничі потужності заводу «Електрон», який виготовляє трамваї, тролейбуси та автобуси.  

Нагадаємо, що вчора, 22 лютого, на львівських дорогах протестували роботу великогабаритних білоруських автобусів МАЗ. Як повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, місто має чіткий намір придбати цього року 100 великих автобусів. Представники ЛК «АТП-1» та управління транспорту пропрацьовують усі пропозиції від українських і закордонних виробників. В мерії наголосили, що ключовим у прийнятті рішення щодо вибору постачальника автобусів для Львова буде ціна і якість машин.

Базова ціна такого автобуса МАЗ - 118 тис. євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ