Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Terra Incognita театру Заньковецької, або 190 тисяч на оцифровування архіву

Як дізналось Гал-інфо, у театрі ім. Марії Заньковецької витратять понад 190 тисяч на облік та обмір архівних матеріалів з кімнати Мирона Кипріяна. Інформація про замовлення послуг опублікована в системі публічних закупівель Prozorro.

У Prozorro опубліковано договори з Шпакович ОксаноюСтеців Світланою та Оверчук Мирославою загальною вартістю 190 320 грн. Як зазначено в описі закупівель, підписанти повинні здійснити облік та обміри матеріалів (фотоматеріалів, негативів, програмок, афіш, контактних відбитків) про культурно-мистецьку діяльність театру  (кімн. 69). Роботи повинні бути виконані не пізніше 31 червня 2020 року.

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/1

Гал-інфо звернулось до завідуючої літературною частиною Театру Тетяни Батицької з проханням отримати коментар директора Андрія Мацяка стосовно цього питання, а також зняти фотосюжет у цьому приміщенні. Натомість ми отримали текстовий коментар, який подаємо нижче.  

"Це приміщення – кабінет Головного художника театру. Мирон Кипріян, який тривалий час обіймав цю посаду – нещодавно помер. Коли на цю посаду буде обрано іншу особу – цей кабінет має бути придатним для роботи. Зараз у кабінети зберігаються архівні матеріали за весь період історії Театру ім. Марії Заньковецької. Перед Адміністрацією театру тепер стоїть завдання зробити опис зазначених документів, створити Фонди театру, у тому числі сформувати електронну базу вистав та творчих працівників. Створення Фондів стане підвалиною для майбутнього Музею Театру ім. Марії Заньковецької", - зазначили в надісланій з театру відповіді.

Більш того, нам відмовили у підготовці власного фоторепортажу з кімнати №69 - відома як робочий кабінет Мирона Кипріяна.

Нагадаємо, 3 грудня 2019 рокупомер головний художник театру ім. Марії Заньковецької Мирон Кипріян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ