Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Магур каже, що на його місце прийде жінка-психолог?

Сьогодні, 24 червня, у Львові під час прес-конференції депутат Львівської обласної ради, екс-начальник департаменту агропромислового розвитку Львіваської ОДА Осип Магур пояснив, чому написав заяву на звільнення з цієї посади.

За його словами, він змушений був звільнитися через тиск на нього з боку голови Львівської ОДА Олега Синютки.

«Я більше не міг терпіти цього тиску. Я пішов на лікарняне за станом здоров’я, а вчора чинили тиск на усіх медиків Львівщини, щоб мене чи мертвого, чи живого, але виписати», - сказав Магур.

За його словами, за рік перебування на посаді у департаменті він доклав усіх зусиль, щоб люди нарешті почали довіряти владі.

Осип Магур наголосив, що в департаменті «діяли чіткі схеми» і хтось нині намагається ці вхеми повернути.

«Минулого року ми зібрали рекордну кількість пшениці, але в Києві хотіли все це повивозити. Завдячуючи депутатському корпусу, цього зробити ми не дозволили, саме тому ми сьогодні не голодні», - сказав Магур.

За його словами, голова Львівської ОДА Олег Синютка чинить тиск на депутатів, які є начальниками департаментів.

Він розповів, що проблеми і догани почалися після того, як у квітні Магур не проголосував за виділення 12 млн грн на апарат Львівської ОДА.

«Мене викликав до себе Олег Синютка і запитав, чому це я голосував проти. Я сказав, що це моя позиція депутата. Згодом я отримав догану за «неякісно підготовлену тематичну нараду», хоч її ми готували спільно з науковцями та фахівцями», - сказав Осип Магур.

Після цього, за його словами, він хотів взяти відпустку, але йому відмовили.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській облраді Йосиф Ситник заявив: «Самопоміч» намагається побудувати вертикаль корупційної схеми в агропромисловому комплексі. Вони мають свого міністра, голову Львівської ОДА, а тепер ще й хочуть свого директора департаменту. Вже є ставленик на цю посаду. Ця людина в патронатній службі і ходить по слідах Осипа Магура», - сказав Ситник.

На запитання Гал-інфо, чому Магур не хоче боротися за посаду він повідомив, що подав судові позови щодо доган, які отримав за час роботи.

«Накази віддають за плечима начальника і знущаються з працівників. Я вважаю себе професіоналом із досвідом роботи, але сам в департаменті я працювати не можу. Я піду іншим шляхом боротьби і як депутат контролюватиму усе, що відбуватиметься в департаменті», - сказав Магур.

На запитання Гал-інфо, хто ж той загадковий наступник він сказав, що особисто не знайомий із ним, але чув від працівників, що це психолог.

Йосиф Ситник додав, що це особа жіночої статі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ