Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держава, яка не карає за злочини проти держави — приречена, — заява «Самопомочі»

Держава, яка не карає за злочини проти держави — приречена, — заява «Самопомочі»

Якщо протягом двох років злітає в повітря чотири склади боєприпасів (Калинівка, Балаклія, Маріуполь, Сватово), то можна скільки завгодно звинувачувати в цьому Росію, диверсантів, але починати треба з того, хто відповідає за оборону та безпеку держави.

Як можна довірити оборону держави тому, хто не здатен убезпечити набої в тилу?

Навіть один вибух складу боєприпасів мав би мати наслідком публічний процес над злочинцем або некомпетентним службовцем. Чотири інцеденти – це вже відвертий саботаж системи безпеки та оборони, за яку має нести відповідальність керівництво найвищого рівня. Тим більше, що за роки війни, уряд не спромігся побудувати жодного заводу з виготовлення боєприпасів.

Відсутність розслідувань – показник злочиної недбалості військової прокуратури та СБУ.

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» вимагає від Головнокомандувача:

– негайної відставки керівників Генерального  Штабу та Міністерства Оборони;

– негайної відставки Військового Прокурора;

– розслідування та публічного судового процесу над представниками найвищої ланки управління, які безпосередньо відповідають за використання коштів на утримання та утилізацію боєприпасів.

«Самопоміч» вимагає звіту про використання коштів, які були виділені на сектор безпеки та оборони у 2014-2017 роках, а також аудиту складів зброї, який готові здійснити депутати різних фракцій, щоб надати суспільству об’єктивну інформацію та розрахувати необхідне фінансове забезпечення для утилізації та безпеки озброєння.

Фракція «Самопоміч» вимагає від Президента публічного звіту в парламенті про стан сектору безпеки та оборони та його адекватність загрозам безпеки держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ