Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Олег Синютка закликав міських голів зайнятися патріотичним вихованням молоді

Сьогодні, 19 жовтня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулася зустріч голови ЛОДА Олега Синютки та міських голів Львівщини. Також присутніми на зустрічі були виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаімов, його заступник Леся Депко, консультанти Офісу реформ у Львівському РВ АМУ.

Провести такі зустрічі з головами міст, що входять в АМУ голів ОДА попросив прем’єр-міністр Володимир Гройсман. І на зустрічі міські голови та голова ЛОДА домовилися проводити такі заходи щонайменше раз у квартал.

Щодо питань, які на зустрічі з очільником області піднімали міські голови, то це, зокрема, існування нелегальних заправок та проблеми з прийомом твердих побутових відходів, які зі Львова замість міської влади продовжує вивозити ОДА.

Олег Синютка зауважив, що чудово розуміє про ті труднощі, які виникають у містах області, які погодилися приймати львівські ТВП. І вдячний міським головам, які погодилися приймати львівське сміття, хоч і розуміли, що це може нести їм репутаційні ризики. Голова ОДА також сказав, що іноді він і сам шкодує за те, що взявся за вивезення сміття зі Львова замість міської влади, яка не впоралася з цим завданням. Проте він не міг кинути львів’ян у біді.

Стосовно нелегальних заправок, то, за словами голови ЛОДА, ця проблема набуває усе більшої гостроти, адже за деякими даними вони уже займають 20% ринку пального. Відтак Олег Синютка порадив головам, які мають проблеми з нелегальними заправками, писати відповідні листи в ОДА, яка буде вживати заходів з їх закриття.

Також міські голови підняли питання ремонту доріг та їхнього перекриття мешканцями, відсутності інсуліну для хворих на діабет, проблеми з призовом до Збройних Сил. Мовляв, чому цим повинні займатися працівники міської влади, а не комісаріати, які мають відповідний штат людей.

Олег Синютка запевнив, що на ніякі вимоги терористів влада не піде. І там, де люди перекриватимуть дороги, ці дороги принципово не ремонтуватимуть. Щодо інсуліну, то, за словами голови ЛОДА, очевидно, його купівлю доведеться дофінансовувати органам місцевого самоврядування, адже Міністерство охорони здоров’я більше коштів на інсулін не дасть. 

Торкаючись теми призову, Олег Синютка сказав, що в армію сьогодні зазвичай йдуть сироти та хлопці з бідних родин, щоби заробити гроші, у той час як інші переховуються від призову. Для Львівської області це не дуже гарно, тож голова ЛОДА закликав міських голів зайнятися патріотичним вихованням молоді.

Наступну зустріч з міськими головами Олег Синютка запланував провести 12 листопада, аби обговорити на ньому питання формування бюджету. І однією із дражливих бюджетних проблем Олег Синютка назвав ту, що столиця України Київ не включена в податкоспроможність, і через це кожна область України втрачає 200-400 млн грн.. Голова ЛОДА сказав, що піднімав це питання на різних рівнях, у тому числі і перед Президентом. Однак наразі зрушити його з мертвої точки не вдалося.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ