Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Синютка в Радехівському районі відвідав родини загиблих в АТО

У п’ятницю, 19 червня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка здійснив робочу поїздку у Радехівський район. Керівник області оглянув ремонт дороги, що триває на ділянці між селами Синьків і Стремільче, та оглянув стан шляху Радехів – Червоноград. Також Олег Синютка зустрівся з громадськістю краю у сесійній залі Радехівської районної ради, де відбувся звіт голови Радехівської районної державної адміністрації Надії Шостак, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Опісля керівник Львівщини відповів на запитання радехівської громади. Люди скаржилися на водіїв автобусів, які не виконують рейси, та поганий стан доріг.

Також Олег Синютка відвідав могили полеглих у зоні АТО мешканців району – Миколи Шайноги та Ігоря Гнівушевського у селі Дмитрів і зустрівся з їхніми родинами.

Микола Шайнога три місяці і тиждень не дожив до свого 20-ліття. Випускник Львівського військового ліцею імені Героїв Крут служив за контрактом у Збройних Силах України. З лютого 2014 року перебував в гарячих точках Східної України у рядах 24-ої окремої механізованої бригади. Загинув 19 червня 2014 року у бою під селищем Ямпіль і селом Закотне Донецької області під час висування углиб території для знищення укріплень бойовиків і звільнення населених пунктів.

Указом Президента України № 1414/20145 від 14 березня 2015 року "За особливу мужність і високий професіоналізм виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України" Миколу Шайногу нагородили ордером "За мужність ІІІ ступеня" (посмертно).

41-річний Ігор Гнівушевський загинув 20 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО на території Луганської області. У мирний час працював машиністом бульдозера паливно-транспортного цеху Добротвірської ТЕС, де працював 11 років, розпочавши свою трудову діяльність з воєнізованої охорони електростанції.

Сьогодні батьки Миколи Шайноги виховують двох його сестричок і брата, а дружина Ігоря Гнівушевського – Оксана, трьох синів.

Окрім того, голова Львівської ОДА нагородив годинником і подякою голову Стоянівської сільської ради Богдана Левицького – 45-річний батько трьох синів у званні старшого лейтенанта служить у зоні антитерористичної операції на території Донецької області на посаді старшого офіцера артилерійської батареї. Наразі Богдан Левицький перебуває у тритижневій відпустці.

Нагрудний тризуб і подяку з рук Олега Синютки отримав і 40-річний волонтер Олег Шиба. Батько трьох синів і депутат Радехівської районної ради брав участь в акціях громадської непокори як на місцевому рівні, так і у Києві. Після Майдану став волонтером. За власні кошти та кошти, які жертвували підприємства, придбав автомобілі для АТО (1 позашляховик, 1 швидку допомогу, 1 багатовантажний тягач із рефрижератором), продукти харчування, індивідуальні засоби гігієни, медичні препарати.

На даний час Олег Шиба – заступник командира з господарської частини Першого добровільного мобільного шпиталю ім. Пирогова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ