Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент поставив Львівщину в один ряд із Одещиною, – Олег Синютка

Захват, із яким українське суспільство сприймає кожне висловлювання та дію очільника Одеської обласної адміністрації Михеїла Саакашвілі, яскраво засвідчує великий запит українського суспільства на боротьбу із корумпованими службовцями та чиновниками. Саме до активізації роботи у цьому напрямку закликав львівських силовиків під час свого недавнього візиту до Львова й президент України Петро Порошенко. «Гал-інфо» поцікавилося в голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, чи не вбачає він ситуацію, яка склалася, надзвичайно слушною та зручною для того, аби завдати удару по корупціонерах.

«Мені було приємно, що під час наради з силовиками президент поставив голів обласних адміністрацій Львівщини та Одещини в один рядок, коли говорив про боротьбу з корупцією, контрабандою. Бо направду те, що сьогодні багато говорить голова Одеської обласної адміністрації, ми на Львівщині – щоправда, тихою сапою – робимо уже протягом кількох місяців», – зазначив голова Львівської ОДА.

Він нагадав про затримання кількох посадовців та податківців, які охоче брали хабарі.

«Затриманий за хабарництво керівник лісового господарства з Рава-Руської, затриманий податківець з Державної фіскальної служби Сокальського району, який бігав по лісу й розкидав гроші, затриманий чиновник з Радехова, який вимагав хабара в підприємців», – сказав Олег Синютка.

За його словами, послідовна боротьба з корупціонерами на Львівщині не зупиняється, але тепер стане більш публічною.

«Відтепер ми ці речі будемо робити не просто послідовно й щоденно – аж до того часу, доки не викорінимо корупцію на Львівщині, – а будемо робити їх ще й більш публічно. Однак, те, що сапа, яка викорінює корупцію на Львівщині, є більш важкою й більш послідовною, ніж в будь-яких інших регіонах України, це оцінив і президент держави», – відзначив голова Львівської ОДА.

Він також прокоментував зауваження президента щодо «бурштинової лихоманки» та контрабанди бурштину через кордон з Польщею.

«На превеликий жаль чи на превелику радість у нас немає покладів бурштину – це більшою мірою стосується Житомирської та Рівненської області. Але так сталося, що цього тижня при спробі контрабанди через західний кордон були затримані злочинці, в чиїй машині було виявлено схований нелегальний вантаж із бурштином. Це сталося на території Львівської області, тому ми також працюємо в цьому напрямку», – запевнив Олег Синютка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ