Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Земельна афера у Львові: суд заборонив SENSAR Development використання 3 гектарів землі

Суддя Шевченківського районного суду м. Львова наклав арешт на земельну ділянку в селищі Брюховичі та заборонив вчиняти на ній будь-які дії.
фото NGL.media

13 вересня 2023 року Шевченківський районний суд міста Львова прийняв ухвалу, якою задовольнив заяву про забезпечення позову до подання позовної заяви. Суд заборонив Підприємству громадська організація Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця" та будь-яким іншим особам користуватися земельною ділянкою площею 3,46 га у селищі Брюховичі м.Львова по вул. Широкій, 2

Згідно з ухвалою, позивач має намір оскаржити в суді рішення Брюховицької селищної ради про передачу цієї землі у постійне користування зазначеному підприємству. На його думку, рішення є протиправним і грубо порушує його права та інтереси.

Земельна ділянка раніше належала Брюховицькій селищній раді і використовувалась для будівництва школи. Однак у жовтні 2020 року рада прийняла рішення про передачу її у користування підприємству громадської організації інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця". З того часу розпочалися активні  підготовчі роботи до забудови ділянки

Суд вирішив, що невжиття заходів щодо заборони користування ділянкою може ускладнити або унеможливити захист прав заявника у разі задоволення його майбутнього позову. Тому було винесено ухвалу про забезпечення позову, яка набрала чинності негайно і підлягає виконанню до остаточного вирішення спору по суті.

Також зазначимо, що забудову даної ділянки виконує компанія з Запоріжжя -  SENSAR Development. Як повідомляли медіа, державний реєстратор Трускавецької міської ради Тарас Лужаниця несподівано зареєстрував як об’єкт незавершеного будівництва свіжовикопаний котлован на даній ділянці. Також для захисту своїх інтересів від громади Львова представники SENSAR Development  почали залучати військових.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ